STUDIA PODYPLOMOWE - ŻYWIENIE I WSPOMAGANIE DIETETYCZNE W SPORCIE
Opis kierunku | Cel studiów: Założeniem programu Podyplomowych Studiów Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie jest wyposażenie absolwenta w szereg oczekiwanych na rynku pracy umiejętności praktycznych i kompetencji. Absolwent tego kierunku będzie umiał ocenić, skorygować i ułożyć dietę człowieka aktywnego fizycznie, zarówno na poziomie rekreacyjnym, jak i profesjonalnym. Ukończenie Podyplomowych Studiów Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie daje absolwentowi gwarancję posiadania wiedzy umożliwiającej przygotowanie diagnozy żywieniowej, będącej podstawą profesjonalnego postępowania dietetycznego. Celem studiów jest uzyskanie przez uczestników wiedzy i umiejętności pozwalających na prowadzenie poradnictwa żywieniowego dla osób podejmujących aktywność fizyczną na różnym stopniu zaawansowania.
Czas trwania: 2 semestry, tryb weekendowy
Kryteria kwalifikowania kandydatów: Studia skierowane są do wszystkich absolwentów uczelni wyższych (I i II stopnia). Studia kończą się uzyskaniem:
Wymagane dokumenty do pobrania: 1.) Formularz zgłoszeniowy na Studia Podyplomowe, | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Program |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kadra | dr inż. Zbigniew Kasprzak dr hab. Anna Demuth | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Cennik | 2 000 zł/semestr | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kontakt | http://www.awf.poznan.pl/pl/cdkis-kontakt tel. 61 8 35 50 94/92 |