Nowe studia podyplomowe „Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie”
W odpowiedzi na coraz większe zainteresowanie tematyką żywienia sportowców, nasza Akademia przygotowała specjalny kierunek na studiach podyplomowych, skierowany do absolwentów studiów I i II stopnia kierunków związanych z wychowaniem fizycznym, sportem, turystyką, żywnością i żywieniem, dietetyką, medycyną, fizjoterapią, farmacją i zdrowiem publicznym, a także absolwentów innych kierunków związanych zawodowo ze sportem.
Studia podyplomowe „Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie” to:
- 2 semestry wypełnione przedmiotami obejmującymi: podstawy dietetyki, planowanie żywienia w różnych dyscyplinach sportu, podstawy żywienia człowieka, psychologię i psychopatologię odżywiania, ocenę sposobu żywienia i odżywiania, teorię treningu sportowego i wiele innych,
- kompilacja obszarów nauk medycznych, nauk o zdrowiu oraz nauk o kulturze fizycznej,
- przewaga praktyki nad teorią (100 godzin wykładów i aż 111 godzin ćwiczeń),
- gwarancja zdobycia wiedzy umożliwiającej pracę z osobami prowadzącymi aktywny tryb życia oraz z tymi, którzy zawodowo uprawiają sport!
Koszt studiów: 2 tys. zł za semestr
Szczegółowy opis i program studiów dostępne są na stronie: [link]