Wielkopolski Kucharz Roku z udziałem studentów TiR
Studenci pierwszego roku studiów drugiego stopnia na specjalności Foodways w turystyce wraz z opiekunem specjalności dr hab. Karoliną Buczkowską-Gołąbek, w minioną środę uczestniczyli w prestiżowym konkursie kulinarnym Wielkopolski Kucharz Roku, który odbywał się w Ostoi Chobienice. Studenci mieli okazję przyjrzeć się zmaganiom sześciu kucharzy, których pracę oceniało jury, a także uczestniczyć w spotkaniach ze specjalistami i ekspertami kulinarnymi.
Oprócz obserwacji zmagań konkursowych, studenci mogli też porozmawiać z przedstawicielami branży: szefami kuchni, restauratorami, menadżerami, producentami (niektóre z tych osób poznali już wcześniej podczas wizyt studyjnych w ramach zajęć), spotkać się z organizatorką wydarzenia Joanną Ochniak oraz wziąć udział w spotkaniu autorskim z Joanną Brodzik – aktorką i autorką książki „Umami”.