Dietetyka – wyzwania w 2019 roku
Zagadnienie diagnostyki biochemicznej w sporcie oraz znaczenie żywienia przed i po wysiłku fizycznym przybliżą dwaj naukowcy z naszej Uczelni podczas ogólnopolskiej konferencji naukowej „Dietetyka – wyzwania w 2019 roku”. Konferencja odbędzie się w dniach 9-10 maja br. Organizatorzy przewidzieli promocyjną cenę udziału dla naszych studentów.
Kompleksowa ocena stanu odżywiania, suplementacja, żywienie w sporcie, żywienie w onkologii i żywienie w cukrzycy to główne zagadnienia poruszane podczas majowej konferencji. Wśród prelegentów biorących udział w wydarzeniu znajdują się dr Tomasz Podgórski oraz dr n. o zdr. inż. Krzysztof Durkalec-Michalski z Zakładu Biochemii AWF Poznań. Tematem wystąpienia dra Podgórskiego będzie diagnostyka biochemiczna w sporcie, natomiast dra Durkalca-Michalskiego znaczenie żywienia przed i po wysiłku fizycznym w treningu sportowym. Obydwa wystąpienia odbędą się drugiego dnia konferencji – 10 maja br. – pierwsze o godz. 11:30, natomiast drugie o godz. 11:45. Wśród prelegentów występujących drugiego dnia wydarzenia znajduje się także wieloletni rektor Akademii – prof. dr hab. med. Jerzy Smorawiński. Wykład profesora dotyczący dopingu zaplanowany jest na godz. 15.
Osoby zainteresowane udziałem w konferencji zachęcamy do skorzystania z przewidzianej przez organizatorów zniżki. W promocyjnej cenie 199 zł zawarty jest udział w konferencji, otrzymanie certyfikatu uczestnictwa, udział w uroczystej kolacji pierwszego dnia konferencji, lunch w drugim dniu konferencji oraz poczęstunek w przerwach kawowych. Regularna cena to 299 zł. Żeby skorzystać z oferty specjalnej, przy rejestracji należy wybrać kategorię „Student”, a następnie w uwagach wpisać „AWF”.