Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie – dodatkowe zapisy
Wciąż możliwe jest zapisanie się na studia podyplomowe Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie. Program zajęć obejmuje zagadnienia związane z fizjologią wysiłku fizycznego oraz podstawami dietetyki i żywienia w sporcie.
Kierunek powstał w odpowiedzi na rosnące na rynku zapotrzebowanie na specjalistów rozumiejących potrzeby żywieniowe osób aktywnych fizycznie. Uczestnik studiów zostanie przygotowany do oceniania, korygowania i przygotowywania diety dla profesjonalnych sportowców oraz amatorów.
Studia skierowane są do osób, które ukończyły kierunki związane z wychowaniem fizycznym, sportem, turystyką, żywnością i żywieniem, dietetyką, medycyną, fizjoterapią, farmacją oraz zdrowiem publicznym, a także absolwentów innych kierunków umożliwiających pracę w sporcie.
Szczegółowe informacje dotyczące programu studiów oraz zapisy dostępne są na stronie www.awf.poznan.pl/pl/cdkis-sp.