Pracownik AWF współautorem raportu WFTA
Przed kilkoma dniami Światowe Stowarzyszenie Podróży Kulinarnych - World Food Travel Association opublikowało raport pt. "State of the Food Tourism Industry 2018 Annual Report", dotyczący stanu aktualnego turystyki kulinarnej na świecie. Znacznie więcej miejsca niż innym krajom europejskim poświęcono w nim Polsce, którą postrzega się ostatnio w świecie jako rodzącą się destynację tej formy turystyki. Erik Wolf - prezes WFTA zaprosił do współpracy przy raporcie pracownika naszej uczelni dr hab. Karolinę Buczkowską-Gołąbek (pełniąca jednocześnie funkcję prezesa Polskiego Stowarzyszenia Turystyki Kulinarnej) oraz specjalistę ds. marketingu Wojtka Osińskiego z "Taste Poland".
Polskie tłumaczenie tekstu (rozdział dotyczący turystyki kulinarnej w Polsce) znaleźć można na blogu @tastepoland: http://tastepoland.pl/2018/01/29/polskaturystykakulinarna/
Pełen oryginalny raport w języku angielskim możliwy jest do bezpłatnego pobrania ze strony WFTA: [link]