Komunikat

Użytkowniku, przeglądasz archiwalną wersję strony. Jej zawartość przedstawia stan na 07.03.2023 r.

Aktualna wersja witryny Akademii Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu znajduje się pod adresem: www.awf.poznan.pl
zdjecie ptk2018Przed kilkoma dniami Światowe Stowarzyszenie Podróży Kulinarnych - World Food Travel Association opublikowało raport pt. "State of the Food Tourism Industry 2018 Annual Report", dotyczący stanu aktualnego turystyki kulinarnej na świecie. Znacznie więcej miejsca niż innym krajom europejskim poświęcono w nim Polsce, którą postrzega się ostatnio w świecie jako rodzącą się destynację tej formy turystyki. Erik Wolf - prezes WFTA zaprosił do współpracy przy raporcie pracownika naszej uczelni dr hab. Karolinę Buczkowską-Gołąbek (pełniąca jednocześnie funkcję prezesa Polskiego Stowarzyszenia Turystyki Kulinarnej) oraz specjalistę ds. marketingu Wojtka Osińskiego z "Taste Poland".


Polskie tłumaczenie tekstu (rozdział dotyczący turystyki kulinarnej w Polsce) znaleźć można na blogu @tastepoland: http://tastepoland.pl/2018/01/29/polskaturystykakulinarna/

Pełen oryginalny raport w języku angielskim możliwy jest do bezpłatnego pobrania ze strony WFTA: [link]
W ramach serwisu awf.poznan.pl wykorzystywane są pliki cookies, których przeznaczeniem jest zbieranie danych statystycznych oraz zapewnienie prawidłowego funkcjonowania niektórych elementów serwisu. Informacje zawarte w plikach cookies są wykorzystane do oceny sposobu korzystania z naszej witryny przez jej Użytkowników. Dzięki temu awf.poznan.pl może dostosować zwartość serwisu do oczekiwań swoich użytkowników.
Użytkownik może samodzielnie – poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki internetowej – modyfikować warunki przechowywania oraz udostępniania zwartości plików cookies w zakresie własnego urządzenia końcowego. Brak wyłączenia lub ograniczenia możliwości przechowywania oraz udostępniania zawartości plików cookies oznacza wyrażenie przez użytkownika zgody na takie działania serwisu awf.poznan.pl