Komunikat

Użytkowniku, przeglądasz archiwalną wersję strony. Jej zawartość przedstawia stan na 07.03.2023 r.

Aktualna wersja witryny Akademii Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu znajduje się pod adresem: www.awf.poznan.pl
Dietetyka UE   W związku z uruchomieniem w naszej Uczelni studiów drugiego stopnia na kierunku Dietetyka, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, zbiory biblioteki wzbogaciły się o 66 tytułów książek.

Książki, dostepne w katalogu Biblioteki, można wypożyczać do domu, bądź korzystać z nich na miejscu w czytelni.
Zapraszamy do zapoznania się z ich wykazem.

Książki zakupione w ramach realizacji projektu POWR.03.05.00-00-z063/18 Zintegrowana Strategia Rozwoju Akademii Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu – współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020. Działanie 3.5 Kompleksowe programy szkół wyższych.

WYKAZ    


L.p. Tytuł Autor Wydawca Rok wydania
1. Bezpieczeństwo i jakość żywności Kowalczyk S. PWN 2016
2. Bezpieczeństwo żywności i żywienia Gawęcki G. [i in.] Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań 2014
3. Biotechnologia żywności Bednarski W. [i in.] PWN, WNT 2019
4. Bromatologia : zarys nauki o żywności i żywieniu Gertig H., Przysławski J. PZWL Wydaw. Lekarskie 2019
5. Ciąża po 35. roku życia : poradnik fitness dla kobiet, czyli jak ćwiczyć, aby zachować dobrą… Clarkson S. Wydawnictwo Kobiece 2016
6. Demografia Stokowski F. PWE Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne 2019
7. Diagnostyka laboratoryjna Neumeister B., Besenthal I., Böhm B.O. Edra Urban & Partner 2013
8. Diagnostyka laboratoryjna Solnica B. PZWL Wydaw. Lekarskie 2019
9. Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce Ostrowska L. (red.)  PZWL Wydaw. Lekarskie 2018
10. Diagnostyka laboratoryjna z elementami biochemii klinicznej Dembińska-Kieć A. [i in.] Edra Urban & Partner 2017
11. Diagnostyka laboratoryjna zaburzeń hemostazy Golański J. Medpharm  2013
12. Dieta i trening : jak zdrowo budować siłę i wytrzymałość… (Seria: Samo Sedno) Biłous K. [i in.] EDGARD 2016
13. Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka Ciborowska H. [i in.] PZWL Wydaw. Lekarskie 2019
14. Dietetyka i żywienie kliniczne Payne A. [i in.] (red. nauk.)  Edra Urban & Partner 2013
15. Dietetyka kliniczna Width M.,  Reinhard T. Edra Urban & Partner 2014
16. Dietetyka sportowa Frączek B. [i in.]  PZWL Wydaw. Lekarskie 2019
17. Dietoterapia Włodarek D. [i in.]  PZWL Wydaw. Lekarskie 2017
18. English for Dietetics Gorbacz-Gancarz B. [i in.]  PZWL Wydaw. Lekarskie 2019
19. Epidemiologia w zdrowiu publicznym Bzdęga J. [i in.] (red.) PZWL Wydaw. Lekarskie 2019
20. Fizjologia człowieka. Konturek Brzozowski T. (red.) Edra Urban & Partner 2019
21. Fizjologia człowieka : zintegrowane podejście Silverthon D. U.   PZWL Wydaw. Lekarskie 2018
22. Fizjologiczne podstawy wysiłku fizycznego Górski J. PZWL Wydaw. Lekarskie 2019
23. Immunologia Bryniarski K.  (red. nauk.)  Edra Urban & Partner 2017
24. Immunologia Gołąb J. [i in.]  PWN 2017
25. Jakość usług gastronomicznych a ochrona konsumentów w Polsce Ozimek I.  SGGW, Warszawa 2013
26. Jedz dla dwojga, nie za dwoje : poradnik dla kobiet w ciąży Rogulska A.  PZWL Wydaw. Lekarskie 2016
27. Jedz, trenuj, zwyciężaj : profesjonalne przygotowanie dietetyczne Heinze M. Dawid Piątkowski (KOS) 2017
28. Komunikacja w grupie Hartley P. Zysk i S-ka 2002
29. Marketing Kotler P., Keller K. L. REBIS 2019
30. Marketing : wprowadzenie Armstrong G., Kotler P. Wydawnictwo Nieoczywiste 2016
31. Metabolizm i żywienie (Seria Crash Course) Vanbergen O., Appleton R. Edra Urban & Partner 2017
32. Mosty zamiast murów : o komunikowaniu się między ludźmi Stewart J. R. PWN 2019
33. Nadwaga i otyłość : aktywność fizyczna w profilaktyce i terapii Osiński W. PZWL Wydaw. Lekarskie 2017
34. Nowe trendy w żywieniu i suplementacji osób aktywnych fizycznie Zydek G. [i in.]   AWF Katowice 2017
35. Odżywianie dla zdrowia : tradycje wschodu i nowoczesna wiedza o żywieniu Pitchford P. Galaktyka 2008
36. Patofizjologia : repetytorium Kanikowska D. PZWL Wydaw. Lekarskie 2018
37. Patofizjologia kliniczna: podręcznik dla studentów medycyny Zahorska-Markiewicz B. [i in.]  Edra Urban & Partner 2017
38. Podstawy dietetyki Bujko J. (red.) SGGW, Warszawa 2015
39. Polityka wyżywienia ludności Rudy M. Uniwersytet Rzeszowski 2016
40. Prawo żywnościowe. Stan prawny na 1 października 2016 r. Taczanowski M.  Wolters Kluwer 2017
41. Psychologia odżywiania się : od zdrowych do zaburzonych zachowań żywieniowych Ogden J. Wydaw. Uniwersytetu Jagiellońskiego 2011
42. Psychologia zdrowia Heszen I., Sęk H.  PWN 2019
43. Rehabilitacja w sporcie Donatelli R. (red.)  Edra Urban & Partner 2011
44. Sportowe kalorie : czyli zdrowa dieta dla młodych sportowców Bates I.  PZWL Wydaw. Lekarskie 2017
45. Superżywność : jedzenie i medycyna przyszłości Wolfe D. Vivante 2015
46. Technologia gastronomiczna Czarniecka - Skubina E. (red.) SGGW, Warszawa 2016
47. Towaroznawstwo żywności pochodzenia roślinnego. Wyd.2 uzup. Flaczyk E. [i in.]  Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań 2011
48. Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego. Wyd.2 uzup. Flaczyk E. [i in.]  Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań 2011
49. Trening siłowy Giesing J. RM 2019
50. Zachowania żywieniowe młodzieży w perspektywie edukacji zdrowotnej Buczak A. UMCS, Lublin 2014
51. Żywienie : wpływ na zdrowie człowieka Langley-Evans S. PZWL Wydaw. Lekarskie 2014
52. Żywienie i leczenie żywieniowe dzieci i młodzieży Szajewska H., Horvath A. Medycyna Praktyczna 2017
53. Żywienie kobiet w ciąży : porady lekarzy i dietetyków Cichocka A., Szostak-Węgierek D. PZWL Wydaw. Lekarskie 2018
54. Żywienie w chorobach kostno-stawowych Wieczorek-Chełmińska Z.  PZWL Wydaw. Lekarskie 2014
55. Żywienie w chorobach nowotworowych Wieczorek-Chełmińska Z. PZWL Wydaw. Lekarskie 2019
56. Żywienie w chorobach przewodu pokarmowego Wieczorek-Chełmińska Z. PZWL Wydaw. Lekarskie 2019
57. Żywienie w chorobach serca Wieczorek-Chełmińska Z. PZWL Wydaw. Lekarskie 2015
58. Żywienie w osteoporozie Wieczorek-Chełmińska Z. PZWL Wydaw. Lekarskie 2014
59. Żywienie w sporcie Benardot D. Edra Urban & Partner 2019
60. Żywienie w sporcie Celejowa J. PZWL Wydaw. Lekarskie 2017
61. Żywienie w sporcie : kompletny przewodnik Bean A. Zysk i S-ka 2019
62. Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T.3 Gawęcki J. [i in.]  PWN 2019
63. Żywienie człowieka zdrowego i chorego. T.2 Gawęcki J. [i in.]  PWN 2019
64. Żywienie człowieka. T.1 Podstawy nauki o żywieniu Gawęcki J. [i in.]  PWN 2017
65. Żywienie. Atlas i podręcznik Biesalski H., Grimm P.  Edra Urban & Partner 2012
66. Żywność prozdrowotna : składniki i technologia Czapski J. [i in.] (red.)  Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań 2015
W ramach serwisu awf.poznan.pl wykorzystywane są pliki cookies, których przeznaczeniem jest zbieranie danych statystycznych oraz zapewnienie prawidłowego funkcjonowania niektórych elementów serwisu. Informacje zawarte w plikach cookies są wykorzystane do oceny sposobu korzystania z naszej witryny przez jej Użytkowników. Dzięki temu awf.poznan.pl może dostosować zwartość serwisu do oczekiwań swoich użytkowników.
Użytkownik może samodzielnie – poprzez zmianę ustawień swojej przeglądarki internetowej – modyfikować warunki przechowywania oraz udostępniania zwartości plików cookies w zakresie własnego urządzenia końcowego. Brak wyłączenia lub ograniczenia możliwości przechowywania oraz udostępniania zawartości plików cookies oznacza wyrażenie przez użytkownika zgody na takie działania serwisu awf.poznan.pl