Książki z Funduszy Europejskich w zbiorach biblioteki
W związku z uruchomieniem w naszej Uczelni studiów drugiego stopnia na kierunku Dietetyka, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej, zbiory biblioteki wzbogaciły się o 66 tytułów książek. Książki, dostepne w katalogu Biblioteki, można wypożyczać do domu, bądź korzystać z nich na miejscu w czytelni. Zapraszamy do zapoznania się z ich wykazem. |
Książki zakupione w ramach realizacji projektu POWR.03.05.00-00-z063/18 Zintegrowana Strategia Rozwoju Akademii Wychowania Fizycznego im. Eugeniusza Piaseckiego w Poznaniu – współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020. Działanie 3.5 Kompleksowe programy szkół wyższych.
WYKAZ
L.p. | Tytuł | Autor | Wydawca | Rok wydania |
1. | Bezpieczeństwo i jakość żywności | Kowalczyk S. | PWN | 2016 |
2. | Bezpieczeństwo żywności i żywienia | Gawęcki G. [i in.] | Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań | 2014 |
3. | Biotechnologia żywności | Bednarski W. [i in.] | PWN, WNT | 2019 |
4. | Bromatologia : zarys nauki o żywności i żywieniu | Gertig H., Przysławski J. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2019 |
5. | Ciąża po 35. roku życia : poradnik fitness dla kobiet, czyli jak ćwiczyć, aby zachować dobrą… | Clarkson S. | Wydawnictwo Kobiece | 2016 |
6. | Demografia | Stokowski F. | PWE Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne | 2019 |
7. | Diagnostyka laboratoryjna | Neumeister B., Besenthal I., Böhm B.O. | Edra Urban & Partner | 2013 |
8. | Diagnostyka laboratoryjna | Solnica B. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2019 |
9. | Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce | Ostrowska L. (red.) | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2018 |
10. | Diagnostyka laboratoryjna z elementami biochemii klinicznej | Dembińska-Kieć A. [i in.] | Edra Urban & Partner | 2017 |
11. | Diagnostyka laboratoryjna zaburzeń hemostazy | Golański J. | Medpharm | 2013 |
12. | Dieta i trening : jak zdrowo budować siłę i wytrzymałość… (Seria: Samo Sedno) | Biłous K. [i in.] | EDGARD | 2016 |
13. | Dietetyka : żywienie zdrowego i chorego człowieka | Ciborowska H. [i in.] | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2019 |
14. | Dietetyka i żywienie kliniczne | Payne A. [i in.] (red. nauk.) | Edra Urban & Partner | 2013 |
15. | Dietetyka kliniczna | Width M., Reinhard T. | Edra Urban & Partner | 2014 |
16. | Dietetyka sportowa | Frączek B. [i in.] | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2019 |
17. | Dietoterapia | Włodarek D. [i in.] | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2017 |
18. | English for Dietetics | Gorbacz-Gancarz B. [i in.] | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2019 |
19. | Epidemiologia w zdrowiu publicznym | Bzdęga J. [i in.] (red.) | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2019 |
20. | Fizjologia człowieka. Konturek | Brzozowski T. (red.) | Edra Urban & Partner | 2019 |
21. | Fizjologia człowieka : zintegrowane podejście | Silverthon D. U. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2018 |
22. | Fizjologiczne podstawy wysiłku fizycznego | Górski J. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2019 |
23. | Immunologia | Bryniarski K. (red. nauk.) | Edra Urban & Partner | 2017 |
24. | Immunologia | Gołąb J. [i in.] | PWN | 2017 |
25. | Jakość usług gastronomicznych a ochrona konsumentów w Polsce | Ozimek I. | SGGW, Warszawa | 2013 |
26. | Jedz dla dwojga, nie za dwoje : poradnik dla kobiet w ciąży | Rogulska A. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2016 |
27. | Jedz, trenuj, zwyciężaj : profesjonalne przygotowanie dietetyczne | Heinze M. | Dawid Piątkowski (KOS) | 2017 |
28. | Komunikacja w grupie | Hartley P. | Zysk i S-ka | 2002 |
29. | Marketing | Kotler P., Keller K. L. | REBIS | 2019 |
30. | Marketing : wprowadzenie | Armstrong G., Kotler P. | Wydawnictwo Nieoczywiste | 2016 |
31. | Metabolizm i żywienie (Seria Crash Course) | Vanbergen O., Appleton R. | Edra Urban & Partner | 2017 |
32. | Mosty zamiast murów : o komunikowaniu się między ludźmi | Stewart J. R. | PWN | 2019 |
33. | Nadwaga i otyłość : aktywność fizyczna w profilaktyce i terapii | Osiński W. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2017 |
34. | Nowe trendy w żywieniu i suplementacji osób aktywnych fizycznie | Zydek G. [i in.] | AWF Katowice | 2017 |
35. | Odżywianie dla zdrowia : tradycje wschodu i nowoczesna wiedza o żywieniu | Pitchford P. | Galaktyka | 2008 |
36. | Patofizjologia : repetytorium | Kanikowska D. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2018 |
37. | Patofizjologia kliniczna: podręcznik dla studentów medycyny | Zahorska-Markiewicz B. [i in.] | Edra Urban & Partner | 2017 |
38. | Podstawy dietetyki | Bujko J. (red.) | SGGW, Warszawa | 2015 |
39. | Polityka wyżywienia ludności | Rudy M. | Uniwersytet Rzeszowski | 2016 |
40. | Prawo żywnościowe. Stan prawny na 1 października 2016 r. | Taczanowski M. | Wolters Kluwer | 2017 |
41. | Psychologia odżywiania się : od zdrowych do zaburzonych zachowań żywieniowych | Ogden J. | Wydaw. Uniwersytetu Jagiellońskiego | 2011 |
42. | Psychologia zdrowia | Heszen I., Sęk H. | PWN | 2019 |
43. | Rehabilitacja w sporcie | Donatelli R. (red.) | Edra Urban & Partner | 2011 |
44. | Sportowe kalorie : czyli zdrowa dieta dla młodych sportowców | Bates I. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2017 |
45. | Superżywność : jedzenie i medycyna przyszłości | Wolfe D. | Vivante | 2015 |
46. | Technologia gastronomiczna | Czarniecka - Skubina E. (red.) | SGGW, Warszawa | 2016 |
47. | Towaroznawstwo żywności pochodzenia roślinnego. Wyd.2 uzup. | Flaczyk E. [i in.] | Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań | 2011 |
48. | Towaroznawstwo żywności pochodzenia zwierzęcego. Wyd.2 uzup. | Flaczyk E. [i in.] | Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań | 2011 |
49. | Trening siłowy | Giesing J. | RM | 2019 |
50. | Zachowania żywieniowe młodzieży w perspektywie edukacji zdrowotnej | Buczak A. | UMCS, Lublin | 2014 |
51. | Żywienie : wpływ na zdrowie człowieka | Langley-Evans S. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2014 |
52. | Żywienie i leczenie żywieniowe dzieci i młodzieży | Szajewska H., Horvath A. | Medycyna Praktyczna | 2017 |
53. | Żywienie kobiet w ciąży : porady lekarzy i dietetyków | Cichocka A., Szostak-Węgierek D. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2018 |
54. | Żywienie w chorobach kostno-stawowych | Wieczorek-Chełmińska Z. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2014 |
55. | Żywienie w chorobach nowotworowych | Wieczorek-Chełmińska Z. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2019 |
56. | Żywienie w chorobach przewodu pokarmowego | Wieczorek-Chełmińska Z. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2019 |
57. | Żywienie w chorobach serca | Wieczorek-Chełmińska Z. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2015 |
58. | Żywienie w osteoporozie | Wieczorek-Chełmińska Z. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2014 |
59. | Żywienie w sporcie | Benardot D. | Edra Urban & Partner | 2019 |
60. | Żywienie w sporcie | Celejowa J. | PZWL Wydaw. Lekarskie | 2017 |
61. | Żywienie w sporcie : kompletny przewodnik | Bean A. | Zysk i S-ka | 2019 |
62. | Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T.3 | Gawęcki J. [i in.] | PWN | 2019 |
63. | Żywienie człowieka zdrowego i chorego. T.2 | Gawęcki J. [i in.] | PWN | 2019 |
64. | Żywienie człowieka. T.1 Podstawy nauki o żywieniu | Gawęcki J. [i in.] | PWN | 2017 |
65. | Żywienie. Atlas i podręcznik | Biesalski H., Grimm P. | Edra Urban & Partner | 2012 |
66. | Żywność prozdrowotna : składniki i technologia | Czapski J. [i in.] (red.) | Uniwersytet Przyrodniczy, Poznań | 2015 |